感动的时光- M&A健身工作室

A moving time - M&A FITNESS STUDIO

众所周知,运动有益健康,而健身空间无疑是接纳疲惫和引导健康的空间。光是大自然馈赠我们的最好的礼物。我们把它带入到健身空间,并且加以延伸和改变。我们在空间摆放绿植,是为了让空间更鲜明、更绿色、更生机。

It is well known that exercise is good for health, and fitness space is definitely a space to be accept exhaustion and guide the healthy.Light is the greatest gift that nature has given us.We take it to the fitness space what extend and change it.We put green plants in space to make the space brighter, greener and more vibrant.

 

这个项目是一家健身工作室空间。为了最大化的增加空间的品质,我们采用了“时光”的概念。我们将健身空间设想成一个盒子,并且在盒子上画一些倾斜的平行线,形成一个动感的排列状态。同时我们运用中国传统文化中“ 阴阳” 的概念。当我们将倾斜的平行线从盒体分离,并将它和原来的盒体组合,就会在视觉上形成一个半围合的运动空间。

This project is a space for a fitness studio.In order to maximize the quality of space, we adopted the concept of "Time".We think of fitness space as a box, and draw a few slanting parallel lines on the box to form a dynamic arrangement.At the same time, we use the concept of "Yin and Yang" in Chinese traditional culture.When we separate the slanted parallel lines from the box body and combine it with the original box body, we will form a semi-enclosed motion space visually.

我们将有灯槽部分的墙体放置整面的镜子,既满足了运动人群的使用,又将墙内和顶部的灯带进行反射。这样既扩大了空间的视觉观感,又丰富了空间结构,还让空间形成了一个动感的时光隧道。灯带的灯光颜色是可以变换的,预计可以变换成1000多种颜色。这样我们可以根据季节和时段的不同,调整空间的灯光颜色,并且通过颜色的改变,可以营造不同主题特点的运动空间。比如紫红女神运动空间,粉红可爱运动空间等。

We will have the wall of the light trough section to place the whole mirror, which will not only satisfy the use of the moving crowd, but also reflect the inner wall and the lamp band at the top.This enlarges the visual sense of the space, enriches the space structure, also lets the space form a dynamic time tunnel.The light color of the lamp band can be changed, and it can be changed into more than 1000 colors.In this way, we can adjust the light color of the space according to the different seasons and periods, and can create the motion space with different theme characteristics through the change of color.For example, purple goddess movement space, pink lovely sports space, etc.

在卫生间里,我们采用了陶瓷大板和镜面的组合方式。我们尝试将空间里所有元素都串联融合,使空间变成一个整体。这样做的目的是通过视觉延展让空间的视觉感受更大更明亮。

In the bathroom, we use a combination of ceramic plates and mirrors.We try to combine all the elements in the space to make the space a whole.The goal is to make the space visually feel larger and brighter through visual extension.

健身工作室的采光不错,朝南的窗户保证了一定的光照和采光。然而窗外一整排绿色植物才是空间最为珍贵的装饰。有氧运动都安排在绿色景观的前面,我们可以一边运动一边欣赏美丽的自然景色。同时,窗外的绿植会映照在整个镜面墙上,把绿色也带入到室内空间。

Fitness studio's daylighting is good, facing south window guaranteed certain light and daylighting.But a whole row of green plants outside the window is the most precious decoration.The aerobic exercise is arranged in front of the green landscape, and we can enjoy the beautiful natural scenery while exercising.At the same time, the green plants outside the window will be reflected on the entire mirror wall, bringing green into the interior space.

 

设计公司:南京实景结团建筑设计有限公司

   置:中国南京

项目地址:南京市江宁区佳湖东路怡湖华庭103室

项目面积:300㎡

主案设计:许智超

设计团队:许智超、吴壮、陈雷、陈金鹏、贡方圆、陈昕晗 

   影:金啸文

主要材料:乳胶漆、艺术漆、银镜、陶瓷大板、大理石、地板、运动地垫

Design company:NANJING REAL GROUP ARCHITECTURE

Location: Nanjing, China

Project address: Room 103, Yihu huating, Jiahu East Road, Jiangning District, Nanjing

Project area: 300㎡

Main plan designer: Xu Zhichao

Design team: Wu Zhuang, Chen Lei, Chen Jinpeng, Gong Fangyuan, Chen Xinhan

Photographer: Jin Xiaowen

Main materials: latex paint, art lacquer, silver mirror, ceramic plate, marble, floor, sports floor MATS


扫描二维码分享到微信

在线咨询
联系电话

010-84780453